fredag den 1. januar 2016

PERSEPKTIVERING TIL NYERE TID

Hvis vi kigger på nutiden, har vi stadig den nationale følelse af stolthed over  Danmark.
Vi kan perspektivere til Dansk Folkeparti, som kæmper for at bevare de danske værdi og traditioner, som kommer tilbage fra romantikken.
Hvis vi skulle tag en tidligere politiker, som i hvert fald kæmpede for at bevare de danske værdi, så var det Pia Kjærsgaard. Hun ville ikke ændre den danske kultur eller værdier.
Hvis man læser Dansk Folkepartis værdier, kan man læse mange steder, ”vi skal bevare danske værdi” osv. For eksempel ”Vi vil forsvare og styrke de danske værdier, der er betingelsen for, at Danmark fremover kan bestå som et frit land, hvor det er værd at leve, og som danskerne kan være stolte af og glade for.” Der hører vi igen, at vi skal styrke og bevare de danske værdi.
Vi dansker har, som i romantikken en stærk national identitet. Vi vil bevare Danmark, som  det er. For eksempel da forslaget om at få euro i Danmark kom frem, var vi dansker meget hurtige til at sige NEJ TAK! kroner er en del af Danmark, og det er noget, der ikke kan tages fra os. 
Vi kan også kigge på for eksempel håndbold. Når Danmark spiller håndbold, kommer den nationale følelse frem i os.  Kærligheden til Danmark kommer frem, vi synger stolt og oprejst national sangen.

Landsholdet repræsenterer Danmark, hvis det går godt, er det et national sejre, og hvis det går dårligt, er det et national nederlag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar