lørdag den 30. januar 2016

VIGTIGE BEGIVENHEDER


11808 - 1839: Københavns bombardement og Frederik d.6 
Under denne periode reagerede Frederik 6. over Danmark. Frederik 6. var blevet tvunget ind i kampen mellem England og Frankrig, og var nu tvunget til at vælge side. England lovede Danmark flåde som en pant for Danmarks neutralitet, enten skulle Danmark indgå en alliance med den engelske magt, eller udlevere sin flåde, og hvis Danmark nægtede at gør som England sagde, ville de komme i stor konflikt med England. MEN Danmark afviste deres tilbud, og englænderne blev rigtig sure. Englænderne kom med flere tilbud og det sidste tilbud, men Danmark afviste igen englændernes tilbud. Det blev englænderne rigtig sure over, og bombardementer over hele Københavns gader. Bombardementet varede tre lange mætter og København blev den første europæiske storby, som på dette tidspunkt blev udsat for bombning. 

  
1814 - 1848: Guldalderen  
Guldalderen perioden var hårde år for danske befolkning. Et ødelagt pengevæsen og det sørgelige tab af Norde i 1814, samt landbrugskrisen hærgede Danmark og overhovedet ikke hverdagen nemt for danske befolkning. 

1814: Danmark i krise   
I 1814 det var der hvor Danmark gik en forfærdelig tid i møde. Først havde Danmark tabt Norge, tabt den danske flåde til England, og ramt af en forfærdelig økonomisk krise. Det var en forfærdelig tid for Danmark, men det var også der, hvor romantikken opstod. Det var der, hvor digter, maler og forfattere begyndte at komme frem, de var med til at fremhæve de danske værdier og nationalfølelsen. Romantikken gjorde, at danskerne på en eller anden måde lukkede for  de forfærdelige kriser, og fokuserede kun på de danske værdier.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar